Cerada za auto

Cerada za auto kao alternativa garaži

Vanjski dio auta je onaj koji se primjećuje na prvi pogled i onaj koji ostavlja prvi dojam kod vašeg dolaska na neko mjesto. S obzirom da se većina ljudi jako često osobnim vozilima prevozi i na bitne događaje, važno je da je vaš auto čist i da dobro izgleda.

Zbog čega koristiti ceradu?

Ručno čišćenje auta posao je samo za najentuzijastičnije: često traje dugo i mukotrpno je, ali se svakako isplati. Čišćenje u praonicama je nešto skuplje, ali obično brže i ne zahtjeva trošenje vaše energije.

Kako god bilo, nijedno od ova dva čišćenja se ne isplati ako svoj auto ne zaštitite na neki poseban način. Ako imate garažu, nećete imati velikih problema sa lišćem, prašinom, smolom, ostacima biljaka, tragovima od padalina i slično. No, ako nemate garažu ili pak imate ali auto često ostavljate i izvan nje, bilo bi prigodno da se u vašoj kući nalazi barem jedna cerada za auto.

Cerada za auto

Cerada za auto je jedan od najpraktičnijih načina zaštite automobila upravo zato što se lako postavlja i može se koristiti kod svih godišnjih doba, gdje god. Ne trebate posebne alate za instalaciju istog i postoje razni modeli koji imaju posebne funkcije. 

Čemu služi cerada za auto?

Ono što jedna cerada za auto mora imati jest obložen gornji dio koji štiti auto od tuče, elastične trake za pričvršćivanje na automobil, poželjno je čak da ima i torbu u kojoj ćete ceradu moći prenositi.

Kako god, najbitnija funkcija je da sigurno prekriva vaš auto zato svakako prije kupovine pogledajte dimenzije modela koji se kreću od S-XXL (nekad i veće). Ne brinite ako imate veliki jeep ili sličan auto, uvijek postoje modeli za vas.

Ako mislite da cerada za auto nije potrebna, zasigurno niste imali problema sa smolom ili sličnim ljepljivim supstancama određenog drveća na autu. Izuzetno se teško skidaju i ostavljaju tragove.
Ako živite u gradu koji je velik ili je u blizini industrijske zone, iako su danas više-manje svi gradovi izloženi, postoji i mogućnost da će vaš auto malo promijeniti boju nakon dugo vremena ili će mu se oštetiti lakirani dio koji štiti boju ispod te će se ona sama krenuti skidati.

Cerada za auto ili cerada protiv tuče ima u raznim bojama i varijantama, ali svakako su potrebne svakome tko želi biti praktičan i štedljiv.