Dizalica za auto

Dizalica za auto kao funkcionalan dodatak

Svi vozači automobila će vjerojatno kad tad morati zaviriti ispod njega. Često čuju neko lupanje ili jednostavno žele očistiti nešto ispod njega. Tada im je za to potrebna dizalica za auto. Zato je odlično imati je u vlastitoj garaži kako biste je mogli koristiti kad god vam je potrebno. Dolaze u raznim oblicima i načinima rada, a bez obzira za koji model se odlučite, svakako će vam poslužiti da brzo i učinkovito zavirite ispod automobila i obavite što je potrebno.

Veliki izbor možete pronaći u brojnim specijaliziranim trgovinama u kojoj se prodaju autodijelovi i autoprema.

Različite vrste dizalica za auto

Bez obzira u koji se trgovinu zaputite, pronaći ćete razne vrste dizalica za auto. Na našem tržištu se uglavnom nude 3 vrsta auto dizalica:

  • Hidraulična
  • Trapezna
  • “Krokodil” varijanta

Sve tri vrste bit će vam i više nego dovoljne da obavite neke osnovne radnje kod kuće koje podrazumijevaju podizanje automobila s tla. Takve potrebe su najčešće izmjena guma koje zahtijevaju da automobil malo podignete kako biste to mogli brzo i jednostavno obaviti.

Nosivost je ključan podatak za profesionalne primjene

Za sve one koji planiraju koristiti dizalicu za auto za profesionalne primjene, primjerice u nekom auto servisu, njezina nosivost je jedan od glavnih podataka na koji trebaju obratiti pažnju. Ona se mjeri u tonama. Vrlo je bitno znati koliku težinu auto dizalica može izdržati kako biste znali kakve automobile smijete dizati pomoću nje.

Dizalica za auto

Nemojte nikako zanemariti upozorenje o maksimalnoj nosivosti jer bi se moglo dogoditi da vam auto dizalica popusti nakon što ste podigli automobil u zrak te bi moglo doći do njegovog oštećenja pri padu na tlo. 

Veća nosivost je uvijek bolji odabir

Pri kupnji dizalice za auto, uvijek se bolje odlučiti za nešto veću nosivost od one koju trenutno trebate. Naime, imate li vlastiti automobil i kupite li auto dizalicu nosivosti otprilike kao što je težina vašeg sadašnjeg auta, mogli biste imati problema ako kasnije promijenite automobil koji će biti dosta teži.

Dizalica za auto

Zato je uvijek bolje odabrati dizalicu za automobil veće nosivosti jer ćete tako svakako biti sigurniji pri podizanju i onih nešto lakših automobila. A s obzirom na veliki asortiman u trgovinama u kojima se prodaju autodijelovi, ne biste trebali imati problema s pronalaskom odgovarajućeg modela.

Veliki raspon cijena auto dizalica

Ono što ćete zasigurno zamijetiti u trgovinama je veliki raspon cijena kada su u pitanju auto dizalice. Uglavnom, cijena raste ovisno o nosivosti pa one koje imaju najvišu nosivost su logično među najskupljim modelima. Osim toga, cijena se razlikuje i prema proizvođačima. Postoje oni koji se već duže ističu kvalitetom svojih autodijelova te je zato cijena njihovih modela ipak nešto viša. No, ta viša cijena se može opravdati vrlo kvalitetnim proizvodom i gotovo je sigurno da jednom kada kupite njihov proizvod, primjerice dizalicu za auto, nećete ga morati tako skoro mijenjati. 

Video: Kako da bezbedno podignete automobil ručnom dizalicom

Osim toga, tražite li dizalicu za auto po nešto prihvatljivijoj cijeni, svakako provjerite i što se nudi na internetu, primjerice u raznim web trgovinama. One često nude puno veći asortiman proizvoda, ali i po puno nižim cijenama.

Autodijelovi online

Autodijelovi se danas sve više kupuju online, odnosno ili putem raznih web trgovina ili putem oglasnika. Putem oglasnika se najčešće kupuju rabljeni autodijelovi, dok putem web trgovina ćete često naići samo na nove autodijelove, bilo da je riječ o originalnim ili zamjenskim. Kako bi vam bilo olakšano pretraživanje, web trgovine sve proizvode imaju sortirane u kategorije, kao što su:

  • Motor i njegovi dijelovi
  • Ispušni sustav
  • Rasvjeta
  • Sitni mehanički dijelovi itd.

No, da bi svojim korisnicima još više olakšali kupnju putem interneta, mnoge web trgovine nude i mogućnost da odaberu svoj model automobila (Opel, Renault, Mazda, …), a nakon toga im se prikažu samo oni autodijelovi koji odgovaraju njihovom automobilu. Svi vozači koji su imali problema s pronalaskom odgovaraćug dijela za automobil će itekako cijeniti ovu mogućnost jer će puno lakše pronaći ono što im je potrebno. 

Niže cijene nego u lokalnim trgovinama

Autodijelovi u web trgovinama su vrlo često i jeftiniji nego u onim lokalnim. Razloga za to je mnogo, a jedan od njih je i to što ne postoje troškovi za fizičke trgovine i puno zaposlenika, već se sve obavlja putem interneta i nerijetko iz jednog centralnog skladišta iz kojeg se šalju svi proizvodi. Ako dosad već niste, svakako provjerite ovaj način kupnje autodijelova, sigurno ćete biti ugodno iznenađeni.