Jeftina sjenila za auto stakla

Dolaskom ljeta i sunčanih dana javlja se problem kako zaštititi automobil od prejakog sunca. Tijekom vožnje ovaj problem je manji, jer je automobil u pokretu, no za vrijeme stajanja na suncu može se toliko ugrijati da je ulazak u njega nemoguć. Srećom, postoji zaštita za stakla koja su glavni otvori kroz koje sunčeve zrake prolaze u automobil. Sjenila za auto postavljaju se na prozore i služe kako bi blokirala sunčeve zrake od ulaska u automobil, te su veoma djelotvorna zaštita.

U današnje vrijeme postoje razne vrste sjenila, a osim toga postoji i nešto skuplja varijanta – postavljanje zaštitne folije na stakla. U svakom slučaju Vaš automobil bit će zaštićen od negativnih sunčevih zraka i moći ćete bezbrižno putovati ili parkirati na sunce.

Sjenila za stražnja stakla automobila

Rijetkost je da se sjenila za auto postavljaju na prednja stakla automobila, jer tako onemogućavaju vozaču pogled kroz prozore. Postoji mogućnost postavljanja tipskih sjenila nakon što parkirate automobil, no ipak su sjenila za auto najvažnija za stražnja stakla. Kod manje djece sunčeve zrake mogu znatno negativnije djelovati na kožu, te ih je neophodno zaštititi. Upravo sjenila za stakla pobrinut će se da sunčeve zrake ne dolaze u doticaj s dječjom kožom, te će se ona moći bezbrižno voziti u automobilu. Danas se u ponudi raznih trgovina i web shopova nalaze sjenila koja se osim prema dizajnu razlikuju i prema vrsti, a u nastavku donosimo o svakoj vrsti ponešto!

Vakuum sjenila za automobil

Najjeftinija zaštita za prozore automobila su vakuum sjenila za auto. Ona se već godinama koriste i glavne prednosti su im jednostavno montiranje i mala cijena. Ova sjenila izrađuju se od sintetike, a pomoću vakuumskog priljepka postavljaju se na stakla. Dostupna su u gotovo svakom supermarketu tijekom ljetnih dana, te u raznim web trgovinama ili specijaliziranim auto prodavaonicama tijekom cijele godine. Iako su im prednosti jednostavna montaža i mala cijena, ova sjenila se ne mogu pohvaliti dobrim izgledom, te ako Vam je važna estetika automobila ona nikako ne bi trebala biti Vaš prvi odabir.

Ova sjenila mogu biti veoma zanimljiva djeci, jer nerijetko dolaze u šarenim varijantama ili varijantama s likovima životinja ili superheroja. Cijena takvih sjenila za auto je nešto veća, no i dalje znatno manja od drugih vrsta. Još jedna negativna strana je što vakuumski priljepak nakon dugog stajanja na staklu može prouzročiti tragove, kojih se je kasnije teško riješiti.

Rolo sjenila za auto

Zaštita za stakla od sunca je godinama evoluirala i danas su najpoznatije rolo zavjese. Rolo sjenila za auto postavljaju se na vrh stakla i po potrebi se spuštaju ili ne. Prednost ove zaštite je što je veoma praktična i što se može podesiti prema želji putnika. Također, za razliku od vakuumskih sjenila, rolo zavjese za auto izgledaju puno ljepše. Cijena je nešto skuplja, no svakako se isplate.

Klizne zavjese za automobil

Najskuplja varijanta zaštite automobila od sunca su klizne zavjese. Sjenila za auto u obliku zavjese nisu najbolje rješenje, te iako su najskuplje njihova montaža je veoma komplicirana. Prednost je što se mogu kao i rolo sjenila pomicati i po potrebi se stakla mogu otklanjati ili zaklanjati, no izgled i montaža im nisu jača strana. Kada uzmemo u obzir da su najskuplja varijanta, klizne zavjesice za auto nikako ne bi trebale biti Vaš prvi izbor.

Cerada za auto štiti boju

Mnogi nemaju mogućnost parkiranja automobila u garažu, te nerijetko parkiraju na ulici ili javnom parkingu. Problem se može javiti tijekom godina kada razni vremenski uvjeti, a posebice sunce, oštećuju boju automobila. Rješenje za zaštitu automobila dok je parkiran je cerada za auto! Ona će se pobrinuti da sunce ne izbljeđuje boju automobila, da se ne blati, te ga donekle zaštititi od raznih drugih negativnih vremenskih uvjeta. Ona se jednostavno montira i skida s automobila, te ako želite zaštititi automobil, cerada za auto je najisplativiji izbor.

Kod montiranja morate je prebaciti preko automobila, te je obavezno pričvrstite oko njega. U slučaju jakog vjetra moguće je da cerada za auto koja nije pričvršćena odleti, te nikako nemojte zaboraviti da je prikladno zakačite. Nakon skidanja jednostavno je otresite i zamotajte, te skladištite do ponovne upotrebe. Prilikom kupnje obratite pažnju da odaberete odgovarajuću veličinu za vaš model, jer nije svaka cerada za auto univerzalna. I sjenila i cerada za auto mogu se jednostavno i brzo kupiti preko interneta, a With car jedan je od najpopularnijih web shopova s raznom auto opremom.