Održavanje čistoće lakše je uz gumene auto tepihe

Mnogi zaljubljenici u limene ljubimce znaju da je održavanje čistoće izvana jednako važno kao i održavanje čistog i lijepog izgleda iznutra. Ponekad su i suptilne promjene u interijeru auta dovoljne kako bi on izgledao novije, luksuznije i ljepše. 

Jedna od takvih promjena svakako je i kupnja gumenih tepiha koji štite unutrašnjost auta od prljavštine, blata i vlage izvana. Gumi tepisi za auto po mnogočemu su bolja opcija od alternative, a bez obzira na materijal vaš auto uz njih može izgledati bolje i biti čišći. Uz njih, odlična opcija je i korito prtljažnika za čistoću u tom dijelu.

Gumeni ili tekstilni auto tepisi

Tepisi za auto najčešće se postavljaju na pod uz sjedala automobila, kao zaštita za unutrašnjost automobila. Postoje dvije vrste tepiha za auto:

  • Gumeni
  • Tekstilni 

Generalno govoreći, tekstilni auto tepisi nježniji su na dodir i pružaju nešto više mogućnosti igre s bojom i motivima, no teže se čiste i upijaju vlagu što može dovesti do razvijanja neugodnih mirisa. Samo oni veoma gusto tkani mogu se čistiti jednostavnije je manje upijaju vodu, no njihove cijene često nisu pristupačne. 

S druge strane, gumi tepisi za auto su dugotrajniji, zadržavaju vodu, mogu se oprati u običnoj vodi i ne upijaju vodu, pa se samim time lakše i održavaju, a uz to su i veoma pristupačne cijene. Iako ne nude toliko raznolikosti što se tiče uzoraka, i dalje se mogu pronaći u nizu različitih boja koje nikada neće izbijeliti.

Originalni i zamjenski auto tepisi

U osnovnoj opremi svakog novog automobila uključeni su i tepisi. Ipak, imate li stare i dotrajale koje želite zamijeniti, pruža vam se nekoliko opcija za kupnju auto tepiha. S jedne strane, mnoga odlagališta auto otpada nude mogućnost kupnje raznih auto dijelova – kao na primjer korištenih gumenih tepiha za auto. Ipak, iako je cijena povoljnija, problem može predstavljati kupnja cijelog seta, ali i njihovo stanje. 

Druga, skuplja mogućnost je kupnja originalnih gumenih tepiha od proizvođača. Iako će oni savršeno odgovarati vašem automobilu, cijena bi vas mogla iznenaditi. Na kraju tu su i zamjenske varijante, kao zadnja opcija, koja vam također pruža i nešto prostora za igru i kreativnost.

Tražite li i neko rješenje za rješavanje problema čistoće u prtljažniku, korito prtljažnika je odlična i jeftina opcija.

Auto tepisi po mjeri

Tražite li nešto posebno, također možete naručiti i gumene tepihe za auto po mjeri. Ova opcija možda će vas koštati nešto više, no uz nju imate mogućnost apsolutne personalizacije. Osim što će oni savršeno pristajati unutrašnjosti vašeg automobila, također za njih možete birati boju – ili više njih, a često i sam uzorak teksture.

Ako vam je unutarnje uređenje automobila od presudne važnosti, onda je ova opcija kao stvorena za vas, jer će vam omogućiti igru i kreativnost o kakvoj ste samo mogli sanjati. Uz nove gumi tepihe po mjeri vaš će automobil izgledati luksuzno i elegantno.

Održavanje i uklanjanje prtljavštine iz automobila

Održavanje gumi auto tepiha uistinu je jednostavno. S obzirom da se radi o ravnoj površini koja ne upija vodu, prljavštinu s njih lako možete otresti ili oprati prilikom pranja auta. Birate li nove, svakako obratite pozornost na uzorke na njima i visinu vanjske stjenke, koji bi trebali pomoći zadržati vodu, blato, mrvice i prljavštinu na samom tepihu.

https://www.youtube.com/watch?v=U3eNtzstyuI

Imate li klasične crne modele, možete očekivati kako će se oni prilikom ljetnih mjeseci zagrijati, što tijekom godina izloženosti visokim temperaturama može dovesti do pucanja na površini. Stoga ih je tu i tamo dobro premazati zaštitnim sredstvima. Ipak, oni su općenito veoma izdržljivi, pa vas taj dio ne bi trebao previše mučiti.

Korito prtljažnika kao dodatna opcija

Prevozite li često prljave, vlažne i blatne stvari u prtljažniku, sigurno ste poželjeli neki dodatak za auto za tu svrhu. Korito prtljažnika za auto odlično je rješenje za takve probleme. Može se savršeno prilagoditi vašem prtljažniku te pruža vodonepropusnu barijeru male težine i odličnih protukliznih svojstava na koju možete odložiti i najprljaviju prtljagu. Gledring gumene kadice se izrađuju po mjerama vozila pa kada se postave u prtljažnik, možete biti sigurni da će savršeno odgovarati i da će pokriti cijeli prtljažni prostor.

Korito prtljažnika automobila najčešće ima visoku vanjsku stjenku, pa se u njemu može skupiti veća količina vode bez brige o propuštanju, dok je njegovo održavanje jednostavno i lako. Želite li maksimalno iskoristiti prostor prtljažnika, tada je najbolje odabrati tipsko korito prtljažnika, napravljeno upravo po dimenzijama vašeg prtljažnika, kako ne biste morali brinuti o mogućim nezgodama i prljavštini van njega.