Krenite sigurno na put uz držač za mobitel

Ljeto je vrijeme velikih putovanja, na često nepoznate i nove destinacije. Duge vožnje mogu biti dosadne i naporne, a ponekad nam za sigurnije kretanje također treba i navigacija – koju često koristimo preko mobilnih telefona. Korištenje mobitela tijekom vožnje strogo je zabranjeno zakonom, pa za njega u autu treba imati sigurno mjesto, pogotovo ako ga koristite kao GPS navigaciju. 

U tom slučaju, držač za mobitel neophodan je dodatak koji vam može olakšati putovanje, ali ga učiniti i mnogo sigurnijim. On vam može vam trajati godinama, ali je kod odabira važno birati kvalitetu i korisnost prije svega.

Kvaliteta dodataka za mobitel prije svega

Kada kupujete držač za mobitel, svakako razmislite o tome koliko ćete ga često koristiti i kako. On prije svega mora biti kvalitetan kako bi trajao dugo i mogao vam poslužiti na mnogim dugim putovanjima, pa stoga pokušajte izbjeći modele napravljene od nekvalitetnih plastičnih dijelova koji se lako mogu pokidati ili puknuti. 

Također, imajte na umu kada birate držač za mobitel i koje sve dodatke imate na njemu. Ako vaš mobitel ima masku ili futrolu, dimenzije će mu biti nešto veće nego inače, pa je dobro da je držač za mobitel prilagodljiv. Isto treba uzeti u obzir i ako ima popsocket ili prsten za lakše držanje.

Kada kupujete držač za mobitel, svakako razmislite o tome koliko ćete ga često koristiti i kako.

Jednostavno držanje mobitela

Ako držač za mobitel za autu ne koristite često, onda su jednostavna rješenja koja ne zauzimaju mnogo prostora najbolje rješenje. Ako vaš mobitel ima popsocket, nabavite držač za mobitel koji koristi popsocket za pridržavanje telefona. Tako će utori, poput onog za slušalice i punjenje biti pristupačni, u slučaju da ih tijekom vožnje trebate. 

Držači za mobitel koji se postavljaju u rešetke ventilacije također su odlično i jeftino rješenje za prvu ruku. Ipak, imate li mobitel većih dimenzija postoji mogućnost da ga držač za mobitel neće moći pridržavati kako treba, pogotovo vozite li po neravnom terenu.

Ako držač za mobitel za autu ne koristite često, onda su jednostavna rješenja koja ne zauzimaju mnogo prostora najbolje rješenje.

Idealno za duga putovanja automobilom

Idete li na dulja putovanja, dobro je biti pripremljen. Očekujete li pozive, ili pak želite uživati u glazbi ili podcastima, dobro je imati i:

  • klasične ili
  • bežične slušalice

Njih možete koristiti tijekom vožnje, za bolji zvuk i lakše razumijevanje. Uz to, dobro je imati i nosač za mobitel koji je čvrst i može držati vaš telefon tijekom vožnje. 

Modeli koji se vakuumskim priljepkom postavljaju na vjetrobransko staklo omogućit će vam dobru preglednost, ako mobitel koristite za navigaciju, a uz to su i relativno čvrsti pa ne morate brinuti čak i ako imate mobitel većih dimenzija.

Razni zanimljivi dodaci za mobitel

Ako tijekom vožnje za svoj mobitel koristite bežične slušalice i GPS navigaciju, šanse su da će vam se mobitel brzo isprazniti. Upravo radi toga, dobro je imati držač za mobitel koji vam omogućuje istovremeno punjenje tijekom vožnje. 

Većina modela može se kombinirati s adapterima za auto punjenje, no želite li nešto posebnije potražite pametne držače za mobitel koji mobitel pune bežično. Uz njih nećete više morati brinuti oko toga hoće li se vaš mobitel usred vožnje isprazniti, no imajte na umu kako ga možete koristiti samo uz mobitele koji imaju omogućeno bežično punjenje!

Čvrsto i sigurno rješenje za mobilni telefon

Ako putujete po neravnim terenima ili se pak vozite veoma zavojitim cestama, jako je važno da je vaš držač za mobilno telefon čvrst, tim više ako je vaš mobitel većih dimenzija. Veoma je nezgodno ako vaš telefon ispadne tijekom vožnje, pogotovo koristite li ga i kao GPS

Upravo radi toga, za takve slučajeve dobro je imati čvršće modele koji nude veću sigurnost. Osim što se takvi držači čvrsto postavljaju na odabrano mjesto u autu, često dolaze i s magnetskim nastavcima koji se postavljaju na mobitel te držaču daju još jednu točku za čvršće držanje.

Najnoviji trend u svijetu slušalica su bežične slušalice za mobitel

Bežične slušalice su sve popularnije

Nema ništa bolje od uživanja u glazbi omiljenog benda ili pak kakvoj dobroj audio knjizi tijekom putovanja. Ipak, ako za to nemate dobre slušalice, nećete moći uživati u cijelom spektru zvukova. Zbog toga su kvalitetne slušalice neophodne za putovanja. Najnoviji trend u svijetu slušalica su bežične slušalice za mobitel, uz koje nemate brige oko petljanja ili pucanja žice, što može uzrokovati nestajanje zvuka u jednoj od slušalica. Bežične slušalice za telefon mogu raditi i do 6 sati na jednom punjenju, jednostavne su za održavanje, a mogu se koristiti u raznim situacijama, primjerice dok:

  • Putujete
  • Vježbate
  • Radite
  • Uživate u nekom hobiju

Kada birate bežične slušalice, svakako obratite pozornost na kapacitet baterije slušalica, ali i kutije za čuvanje, koja se koristi za nadopunavanje.

U starijim modelima automobila nemate mogućnost, primjerice, slušati glazbu s USB sticka jer ne postoji priključak za USB. Rješenje je FM odašiljač za auto.

Pročitajte i članak o Sjenila za auto neophodna su za duga ljetna putovanja i članak o Krovni nosači za siguran prijevoz tereta.

Ako ga još nemate, uvjerite se što prije sami koliko će biti ugodnija vožnja automobila uz naslon za ruku.