Amortizeri za automobil

Kvalitetni amortizeri ključ su za ugodnu vožnju

U slučaju da ste se prepoznali u nekom od gore navedenih simptoma, te osjetite da vožnja automobilom nije ugodna kao što je bila prije, to je znak da morate zamijeniti amortizere. Polovni amortizeri možda izgledaju primamljivo, no ta investicija može biti veoma loša. Kod polovnih auto dijelova, vi ne znate koliko su oni korišteni, te jesu li oštećeni. Zbog toga su novi amortizeri najbolja opcija za zamjenu. Prilikom kupnje novih dijelova bit ćete sigurni da će oni trajati određeni period, dok polovni dio može biti već dotrajao i nakon svega nekoliko tisuća kilometara biti u kvaru.

Zadnji amortizeri za Renault Laguna
Zadnji amortizeri za Renault Laguna

Ovjes automobila je također bitan

Još jedan veoma bitan dio automobila, koji će vam osigurati sigurnu i ugodnu vožnju, je ovjes automobila. On se sastoji od nekoliko glavnih dijelova, a to su:

  • Ramena
  • Kugle
  • Krajnici
  • Seleni
  • Vilice
  • Spone

Svi ovi dijelovi moraju biti ispravni, kako bi ovjes kao cjelina funkcionirao. Zadaća ovjesa je upravljanje automobilom i vožnja u smjeru koji određujete volanom. Osim toga, ovjes ima ulogu i u udobnosti vožnje. Što je on noviji i kvalitetniji, to će vibracije biti manje. U slučaju da primijetite probleme s automobilom, poput otežanog kretanja ili povećanja vibracija tijekom vožnje, to ne mora značiti da je ovjes neispravan.

Kvalitetan ovjes za auto možete naručiti online, u trgovini Silux. Kao jedan od pionira online trgovine auto dijelovima, Silux propisuje neke najpoznatije i najkvalitetnije proizvođače. Ako tražite kvalitetan i jeftin ovjes, tada posjetite njihovu web trgovinu. Širok asortiman proizvoda možete jednostavno pretražiti putem modela vašeg automobila, a sve dijelove koji su vam potrebni naručite u nekoliko klikova mišem.