Krovne kutije za još više toliko željenog prostora

Mnogi danas u automobilima provode jako puno vremena. Nekima je on svakodnevno sredstvo za dolazak i odlazak s radnog mjesta, a nekima je automobil i radno sredstvo te ga još više koriste. No, problem s automobilom mnogima predstavlja kada cijela obitelj odlazi na neki dalji put koji uključuje i pakiranje i prijevoz prtljage.

Tada i oni prtljažnici koji inače izgledaju prostrano nisu dovoljni da bi se u njih strpale sve stvari. Ali krovne kutije su vrlo učinkovito rješenje i za taj problem.

Povećajte kapacitet prtljažnika

Svaki prtljažnik automobila ima svoj kapacitet. On se iskazuje u litrama te se razlikuje ovisno o modelu automobila. Manji automobili imaju i manji prtljažnik, dok se kod većih automobila, primjerice karavana, mogu pronaći prtljažnici nešto većeg kapaciteta. Ali, ponekad čak niti ti veći prtljažnici nisu dovoljno veliki za sve ono što bi željeli ponijeti. Krovne kutije se također razlikuju po kapacitetu te se možete odlučiti za neku od dostupnih na tržištu kako biste povećali prtljažni prostor. Neki će krovne kutije vidjeti samo na slici te na temelju toga ih naručiti. U tom slučaju bit će im teško procijeniti samu veličinu po podatku izraženom u litrama. No, usporedite li taj podatak s veličinom vašeg prtljažnika iskazanog na isti način, lakše ćete si predočiti stvarnu veličinu.

Krovne kutije na tržištu

Krovne kutije postale su vrlo popularan proizvod, upravo zbog toga što mnogi imaju problema s nedostatkom prostora. Imate li nešto manji automobil, vrlo je izgledno da će vam trebati krovna kutija. Odlučite li se za kupovinu krovne kutije, možete se odlučiti za trgovine koje se bave isključivo njihovom prodajom, kao i prodajom pripadajućih nosača i slične opreme. U takvim trgovinama ćete u većini slučajeva pronaći i najveći izbor. Dostupne su krovne kutije raznih proizvođača, koje se razlikuju po kapacitetu, cijenama i još nekim drugim karakteristikama. Imate li bilo kakvih nedoumica, uvijek možete zatražiti pomoć prodavača.

https://www.youtube.com/watch?v=f4yU-NY4GqY

Neke tvrtke koje prodaju krovne kutije nude i mogućnost njihovog iznajmljivanja. To je odlična mogućnost za one kojima su krovne kutije potrebne svega nekoliko dana u godini, primjerice kod odlaska na ljetovanje ili zimovanje. Ako spadate u tu kategoriju, svakako istražite tu mogućnost.

 

Interesuju vas gumi tepisi za auto? Onda si pročitajte naš najnoviji članak.

Ali ako više volite putovati motociklom, trebat će vam koferi za motor za vaše stvari. Čitajte više …